Er køb af Bitcoin nu det samme som at købe BTC i oktober 2020?

De sidste par uger har mildt sagt været ustabilt for Bitcoin. Det digitale aktiv har været vidne til en prissvingning, der har varieret over $ 15.000 og ramt en højde på $ 58.000, før den faldt ned så lavt som $ 43.000.

Mens aktivet har opretholdt en værdi på $ 50.000 + på pressetiden, var mange spekulative, om de skulle købe ind i BTC i denne særlige periode. Inden man springer til konklusioner, kan nogle af de underliggende fakta give mere klarhed.

Negativt sentiment for Bitcoin; Endnu et købsignal?

Ved at dykke ind i nuværende indikatorer antydede Santiment-data, at på trods af at Bitcoin hoppede over $ 50.000 i løbet af den sidste dag, er negativ stemning eller baisse kommentar i øjeblikket på sit højeste niveau siden 1. oktober 2020. Markedsoptimisme udledte, at sådanne negative zoner historisk set har været lukrative købsperioder for Bitcoin, da aktivet er gået i gang med rally fremover.

Mens disse fakta taler for sig selv, er vi nødt til at undersøge andre målinger for en detaljeret sammenligning. Lad os først analysere GBTC-præmien.

Der er et betydeligt skøn mellem GBTC-præmien i oktober 2020 og marts 2021. Præmien tildelt GBTC den 1. oktober var 6,92%, hvilket er steget til 15,37% den 9. oktober. Det gik under 10% indtil februar 2021, og i øjeblikket ligger præmien negativt. En negativ præmie for GBTC kan spekuleres i at være mindre ideel for institutionelle investorer, der søger eksponering gennem gråtoner.

GBTC premium dikterer dog bestemt ikke retningen, men markedsstrukturen kaster måske mere lys.

Start af bull-run; Slut på bull-run?

Som illustreret i diagrammet ovenfor havde Bitcoin registreret en betydelig konsolideringsperiode i intervallet $ 10k – $ 12,5k før rallyet, der startede i oktober 2020. Ikke kun viste det sig at være en grundlæggende prisbase for aktivet, men det også fået fart på markedet. Sandsynligheden for, at prisen stiger, var mere end prisen, der faldt dengang.

Lige nu er Bitcoin i en position, der er nået bag på et enormt rally. Det gik forbi flere modstande på vej til $ 50.000 +, men det er sandsynligt at forvente en korrektion herfra.

Branchen led allerede en for et par uger tilbage, men det eliminerer ikke chancen for en anden.

Fordelen ved tvivlen?

For at være retfærdig, hvis aktivet er en del af en længere bullish cyklus, forbliver chancerne for, at det stiger i løbet af de næste par måneder, gyldige. Siden slutningen af 2020 har kortvarige indehavere og langvarige indehavere også udvekslet dominanspositioner, hvor detailvolumen muligvis kører rallyet fremad i sidste fase af 2021.

Som det ses, ville kortvarige indehavere sandsynligvis tage større kontrol over den samlede forsyning end langtidsholdere, og det kunne muligvis være en passende periode at investere i Bitcoin igen. Det er dog stadig langt fra et indlysende valg, og det er mere som at kaste terningerne på et bestemt tidspunkt med stress på ordet ‚bestemt‘.